Brons EK indoor Glasgow

(foto: Erik van Leeuwen)

Brons op het EK indoor Glasgow

Met een PR van 6.62 seconden heeft Joris in Glasgow een historische medaille behaald. Nooit eerder werd bij een EK indoor een medaille op de 60 meter sprint gewonnen. Een mooiere afsluiting van het indoor seizoen had hij zich niet kunnen wensen.

Persoonlijk record

Brons EK indoor Glasgow

(foto: Bjorn Paree)

Voor Joris voelt het allemaal nog heel onwerkelijk. Dit had hij aan het begin van het indoor seizoen niet durven dromen.

Brons EK indoor Glasgow

(foto uit BNdeStem)

Joris wist zich al vroeg in het indoor seizoen te kwalificeren voor het EK in Glasgow, maar voor een medaille op het EK moest toch meer gebeuren. Twee weken voor het EK liep Joris een nieuw PR (6.63 sec) tijdens het NK indoor in Apeldoorn, welke tijd hem een gouden medaille bij het NK opleverde. Met deze tijd zou het mogelijk moeten zijn de finale bij het EK te kunnen halen. Met groot gemak plaatste Joris zich tijdens het EK voor de halve finale. In deze halve finale liet Joris zien dat hij in vorm was. Met een PR (6.62 sec) plaatste hij zich als tweede voor die finale. In een finale evenaarde hij zijn PR en mocht hij voor Nederland een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Nieuwe fase

Met een bronzen medaille op zak staat Joris voor een nieuwe fase in zijn atletiek carrière.  Maar veel tijd om daar over na te denken is er niet. Een lang outdoor seizoen staat voor de deur. Zo staan het WK estafette, het EK onder 23, NK outdoor en het WK op het programma. Maar eerst zal Joris eind maart op trainingsstage gaan in Amerika om zich optimaal voor te bereiden.