De kracht van lokale ondernemers

Wat meer dan vijf jaar geleden voor Joris begon als een droom, werd in augustus 2021 werkelijkheid. Joris werd een Olympiër. Natuurlijk was voor hem deze droom al lang veel meer dan een droom alleen. Vijf jaar lang werkte hij iedere dag keihard om van die droom een reëel doel te maken met als resultaat deelname aan de Spelen van Tokyo. Nu schrijven we januari 2022. Het is vijf maanden na de Spelen van Tokyo. Er is veel veranderd voor Joris. Omdat de Spelen voor Joris niet liepen zoals verwacht werd de financiële basis onder zijn sportcarrière weggeslagen. Voor hem geen A-status meer. Hij werd afhankelijk van derden. Gelukkig was daar de lokale kracht van ondernemers en kan Joris zich helemaal toeleggen op de Spelen van 2024 in Parijs.

Fundering

Helemaal aan het begin, toen deelname aan de Spelen nog heel ver weg leek, ging Joris naar Baarle-Nassau om met Meneer de Jong van Koninklijke drukkerij Em. De Jong te gaan praten over zijn grote ambitie. De Jong nam alle tijd om naar zijn verhaal te luisteren. Meneer De Jong had wat research gedaan en hij zag potentie in de plannen van Joris. Het is meneer De Jong geweest die met zijn financiële ondersteuning de fundering heeft gelegd onder Joris zijn ambitie als atleet. Joris maakte op dat moment voor de eerste kennis met de lokale kracht.

Lokale ondernemers

Vanaf het moment dat Joris ging dromen over de Olympische Spelen, heeft hij altijd de vaste steun van lokale ondernemers en ondernemers uit de regio mogen ontvangen. Féju ICT Groep ( lees hierover in het artikel Mobiliteit voor drie jaar gewaarborgd), GardenMaster Rijen, Websols, De Klerk Mode, Van Antwerpen Elektrotechniek, Wouters transport, DigiEVC, Autobedrijf Weterings, Renate Phaff. Zij waren en zijn nog steeds de sponsoren van het eerste uur. Daarnaast heeft Joris door de jaren heen ook incidentele steun mogen ontvangen van lokale bedrijven en particulieren. “Door het wegvallen van mijn A-Status ben ik me meer dan eens bewust dat de weg naar de Spelen van Parijs heel moeilijk, misschien wel onmogelijk zou zijn. Maar door deze bedrijven kan ik verder, zonder mij zorgen te hoeven maken over mijn financiële situatie,” aldus Joris. “Deze bedrijven hebben er altijd in geloofd dat mijn doel, mijn droom, werkelijkheid kon worden. In mijn ogen zijn deze mensen mijn kampioenen. Zij hebben mij de kracht van lokaal ondernemerschap laten zien. Deze ondernemers hebben het verschil voor mij als atleet gemaakt. Zij zorgen ervoor dat ik door kan gaan naar Parijs.”

Olympische Spelen van Parijs

Afgelopen zondag is Joris teruggekomen van zijn trainingsstage in Zuid-Afrika. Deze stage was ter voorbereiding op zijn indoorseizoen, met als doel plaatsing voor het WK indoor in Belgrado. Maar uiteindelijk draait het de komende drie jaar maar om één ding: De Olympische Spelen van Parijs.

De kracht van lokale ondernemers De kracht van lokale ondernemersEen nieuw seizoen een vernieuwde websiteDe kracht van lokale ondernemersDe kracht van lokale ondernemersDe kracht van lokale ondernemersDe kracht van lokale ondernemers