Joris neemt deel aan Diamond League Zürich (vervolg)

Diamond League Zürich (vervolg)

“Wat een super ervaring om mee te mogen doen aan de Diamond League. Wat een geweldige ervaring om in zo’n vol stadion te mogen lopen.”

Joris was gevraagd om de 200 meter te lopen in het voorprogramma van de Diamond League in Zürich, de zogenaamde Young Diamond League. Het werd voor Joris een mooie afsluiting van het outdoor seizoen.

WJK Polen

Seizoen 2016 stond geheel in het teken van deelnamen aan het WJK in Polen. Joris wist zich met een tijd van 10.53 sec te plaatsen voor dit grote toernooi. Een razendsnelle start in de series van het WJK kon niet omgezet worden in een tijd die nodig was een ronde verder te komen in het toernooi. Hij miste de halve finale op een paar honderdsten van een seconde. Teleurstelling alom voor de jonge atleet.

De uitnodiging voor de Diamond League kwam  op het juiste moment voor Joris. De focus kwam te liggen op deze wedstrijd, waardoor de teleurstelling van het WJK verwerkt kon worden. Voor de Diamond League had de atleet geen tijdsdoelen gesteld. Hij wilde lekker lopen en vooral genieten van heel het gebeuren. En hij heeft genoten. Wat heeft het volle stadion, vol met atletiek fans,  indruk op hem gemaakt. En wat was het mooi om de naam van deze jonge atleet door de speaker te horen klinken. Met een tijd van 21.69 sec heeft hij het seizoen 2016 mooi af weten te sluiten.

De Young Diamond League was voor Joris wederom een bevestiging dat dit is wat hij wil.

Voordat voor  Joris de Olympische cyclus naar Tokyo begint, volgt nu volgt eerst een maand van rust om eind september weer vol aan de bak te gaan. Er gaat voor Joris wel het één en andere veranderen. Zo gaat Joris beginnen met zijn studie fysiotherapie aan de HAN, gaat hij op Klein Warnsborn wonen en zullen zijn trainingen allemaal op Papendal plaatsvinden.