EK Limiet voor Joris van Gool

Tijdens de Chrono Classiscs Weinheim in Duitsland liep Joris de 100 meter sprint in een tijd van 10.29 seconde. Hij is daarmee de zesde Nederlandse atleet die onder de EK limiet van 10.30 seconde blijft. Nog nooit eerder liepen zoveel atleten onder de  EK limiet.

EK limietDe jonge atleet uit Rijen kan het zelf nog niet helemaal vatten. “Vroeger stuurde ik een appje naar mijn vader als er maar iemand was die deze tijd gelopen had. Nu loop ik zelf deze tijd. Dit is zo bizar.”

Slechts vier atleten mogen op dit onderdeel tijdens het EK voor Nederland uitkomen. Het is dus nog niet zeker of Joris in Berlijn zal lopen, dat zal pas duidelijk worden in week 30, als de atletiekunie de definitieve keuze gaat maken. De kans bestaat dat zij besluiten met zes atleten naar Berlijn af te reizen en pas ter plaatse de keuze te maken.

Aanstaande zondag (15 juli 2018) loopt Joris nog een wedstrijd in Mannheim (Duitsland). Deze baan staat bekend als ‘snelle’ baan. “Het zou zomaar nog sneller kunnen,” aldus Joris, die tot nu toe een geweldig seizoen draait. Op het programma staat de 100 meter en de 200 meter sprint. Het zal de eerste keer zijn sinds 2016 dat hij weer een 200 meter gaat lopen.

Op 21 juli reist Joris af naar London (Diamond League) voor de 4 x 100 meter estafette. Of hij daar ook daadwerkelijk mag lopen moet nog blijken.