FBK Games

FBK Games

Zondag 9 juni aanstaande staan de FBK Games in Hengelo op het programma. De FBK Games is de enige internationale wedstrijd die in Nederland gehouden wordt. Met een indrukwekkende startlijst belooft het een mooie wedstrijd te worden. Joris hoopt zich te plaatsen voor de finale, zodat hij zich kan meten met de internationale toppers. “Ik zal als eerste of als tweede over de finish moeten komen bij de 100 meter National om deze finale te mogen lopen”.

Flanders Cup

Oordegem 2019Flitsend ging Joris dit outdoor seizoen van start. Bij de Flanders Cup Putbos Memorial in het Belgische Oordegem liep hij de 100 meter in 10.27 seconden. Dit was naast een persoonlijk record tevens zijn ticket voor het EK U23 in Gävle (Zweden). In de U23 outdoor toplist 2019 staat Joris op dit moment op de vierde plaats. In de Senior outdoor toplist 2019 staat hij op dit moment zestiende.

Doelen

Het Outdoor seizoen 2019 wordt een lang seizoen, maar wel een seizoen met vele doelen. Het halen van een medaille op het EK U23 (11 tot en met 14 juli) is voor Joris het hoofddoel dit outdoor seizoen. Daarnaast hoopt hij te mogen lopen met het estafette team op het WK in Doha (Quatar). In Japan, bij het WK estafette, was Joris nog vijfde man. Maar met de stappen die Joris momenteel aan het zetten is, kan het zomaar zijn dat hij kan en mag lopen in Doha. Om zich individueel te plaatsen voor het WK lijkt nu nog een stap te ver, maar dat het nog sneller kan dan 10.27 seconden daar twijfelt Joris geen moment over.

Agenda

Na het FBK staan er nog, in aanloop naar het EK U23, een aantal internationale wedstrijden op de planning, waaronder twee wedstrijden in Zwitserland. Op 26 juli is er het NK in Den Haag. Deze laatste is, net als de FBK, een mooie gelegenheid om alle Nederlandse toppers aan het  werk te zien.