Nederlands kampioen

Nederlands kampioen 2020

Joris is Nederlands kampioen 2020 geworden. Het is voor hem zijn eerste nationale titel op de 100 meter sprint. In de finale was hij veruit de snelste en liet hij de nummers twee en drie ver achter zich. Zijn tijd 10.17 seconden. Hij blijft hiermee slechts 0,01 seconden boven zijn persoonlijke record.

9.99

In eerste instantie gaf de klok 9.99 seconden aan. “Die 9.99 kon niet kloppen, maar ik wist wel dat ik een snelle race had gelopen,” aldus Joris. Zoals gezegd bleef Joris slechts een honderdste van een seconde verwijderd van zijn persoonlijke record. Dit record liep hij vorig jaar in het Zwitserse Chaux-de-Fonds. Eerder dit seizoen liep hij al 10.20 seconden. Joris laat zien dat hij de 100 meter steeds beter beheerst. “Ik sta bekend als specialist op de 60 meter, maar ik kan steeds beter die snelheid op de laatste 40 meter nog vasthouden. Ik ben inmiddels niet meer bang dat de anderen mij in de laatste meters nog voorbijlopen.” Volgens Joris komt het moment er aan dat de tijd van 9.99 werkelijkheid wordt.

Berlijn

De eerstvolgende wedstrijd die bij Joris in de agenda staat is ISTAF Berlin 2020. Deze wedstrijd vindt plaats op 13 september 2020. In eerste instantie zou Joris op 3 september in Marseille lopen, maar omdat Marseille een oranje gebied is geworden, is deze wedstrijd uit zijn agenda gehaald.