Nederlands kampioen 60 meter sprint

Overtuigend op de sprint

sprint

Nederlands Kampioenschap Indoor atletiek 60 meter sprint A-junioren

Joris was op papier de absolute favoriet op de 60 meter sprint. En hoewel hij volgens vele het aan zijn stand verplicht was, moet je het als atleet dan toch maar doen. Joris deed gelukkig wat van hem verwacht werd. Hij sloot zijn indoor carrière bij de junioren af als Nederlands kampioen op de 60 meter sprint. Met een tijd van 6.84 seconden liet hij de concurrentie ver achter zich. Het was zijn zesde gouden medaille die hij bij een NK indoor junioren om zijn nek kreeg gehangen.

 

“Het was mijn laatste indoor wedstrijd als junior, dat maakt voor mij deze titel extra bijzonder”

 

Bij de start voelde je de spanning vanuit het publiek. De valse start, van een week daarvoor tijdens het NK indoor senioren, stond bij iedereen nog vers in het geheugen. Gelukkig ging de start goed. Joris nam direct de leiding en met een ruime voorsprong kwam hij over de finishlijn. Joris loopt nu al wedstrijden bij de senioren, maar volgend jaar zal Joris als ‘echte’ senior deel gaan nemen aan het NK indoor atletiek.

Europees Jeugd Kampioenschap (<20)

Voor Joris begint nu de voorbereiding voor het buitenseizoen. De limiet halen voor de 100 meter sprint op het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) in Italië is zijn doel. De limiet staat op 10.65 seconden. Dit zou voor Joris, die een persoonlijk record van 10.53 seconden op deze afstand heeft staan, geen probleem moeten zijn. De periode waarbinnen het limiet behaald dient te worden is 1 januari 2017 t/m 2 juli 2017. De kwalificatie-eisen en procedures zijn hier terug te vinden. De kampioenschappen vinden van 20 juli t/m 23 juli plaats in Grosseto (Italië). Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

In het outdoor seizoen staat ook de 200 meter sprint op het programma.