Een nieuw Nederlands record 60 meter sprint voor Joris. Met een tijd van 6.58 seconden verbeterde hij het Nationaal record met één honderdste van een seconde. Het oude record stond al op naam van Joris. Vandaag precies een jaar geleden liep de jonge atleet 6.59 seconden in het Poolse Torun.

Joris zou eigenlijk een wedstrijd in Apeldoorn lopen, maar door code rood werd deze wedstrijd afgelast. Op het laatste moment kon Joris uitwijken naar Dortmund. Dit heeft, zoals blijkt, de atleet geen windeieren gelegd. De Helmut-Körnig-Halle in Dortmund was hem welgezind.

Met een tijd van 6.58 seconden staat hij momenteel op een tweede plaats van de Europese ranglijst en de zevende plaats van de wereldranglijst. In Europa moet hij vooralsnog de Rus Igor Obraztsov voor zich laten.  Deze 25 jarige Rus liep op 7 januari 2021 een tijd van 6.57 seconden.

EK indoor

Het Nederlands record 60 meter sprint is een mooie opstap richting het Europees Kampioenschap dat van 5 tot en met 7 maart plaatsvindt in Torun (Polen). Twee jaar geleden, tijdens het EK in Glasgow, werd Joris van Gool derde.