Op 30 maart 2022 heeft Joris van Gool een lezing geven op de Ontmoetingsmiddag PO/VO in Breda. Joris gaf deze lezing op uitnodiging van het samenwerkingsverband Breda. De lezing ging over doelenstellen en het relateren van topsport aan het onderwijs.

Reacties op deze lezing:

.

Dank je wel snelste man van Nederland

.

“Woensdag 30 maart jl. mocht ik aanwezig zijn bij de geweldige prestatie van Joris. Hij gaf ons een kijkje in het leven van een topsporter.

Wat een discipline, wat een doorzettingsvermogen moet je hebben wanneer je topsporter bent en wilt blijven. “Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes”, daar begon hij mee. Joris legde daarmee de link naar het onderwijs. Wanneer een leerling echt iets wil bereiken op welk gebied dan ook moet hij zich verantwoordelijk voelen voor zijn eigen succes.

Allereerst stel je je doelen, wat wil je bereiken? Waar wil je beter in worden?

Joris geeft je handvatten die in te zetten zijn om je doel te bereiken.

Wat ga je doen, wat heb je nodig, hoe ga je oefenen/trainen om je doel te bereiken.

Bereid je dus goed voor en probeer verrassingen uit de weg te gaan, zodat er geen belemmeringen zijn om af te gaan op je ultieme doel.

Joris vertelt over de psychologische oorlogvoering wat vertaald kan worden naar: “wees zeker van jezelf en straal uit dat je weet waar je het hebt, zorg dat je goed bent voorbereid. Het zelfvertrouwen in je eigen kunnen.”

Na de presentatie, borrelde er bij iedere aanwezige, allerlei ideeën voor het basis en voortgezet onderwijs op.

Joris wat hebben we, luisterend naar jouw prachtige verhaal, een hoop ideeën op kunnen doen, die we rechtstreeks in praktijk kunnen brengen.

Wat heb ik veel respect voor jou! Dank je wel snelste man van Nederland.”

Els

.

Een aanrader om eens met een andere bril op te kijken naar doelen!

.

“Als een dag na de presentatie de inhoud door de school galmt en zich als een echo verspreidt is de opzet geslaagd! Joris heeft een presentatie gegeven voor docenten en begeleiders uit het primair en voortgezet onderwijs, waarin hij onder andere gesproken heeft over motivatie (focus), mindset, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslag, plannen en organiseren. Duidelijk werd dat er veel overeenkomsten zijn tussen sport en onderwijs. Joris maakte met zijn verhaal de verbinding beeldend. Joris is een inspirerende spreker die weet te boeien met voorbeelden uit de praktijk. Hij geeft praktische handvatten en tips en tips en zijn lessen uit zijn topsportcarriére zijn goed te vertalen naar het onderwijs. Een aanrader om eens met een andere bril op te kijken naar doelen die we allemaal voor ogen hebben!”

Astrid