Op trainingsstage in Zuid-Afrika

2019 Is voor Joris begonnen met drie weken trainingsstage in Zuid-Afrika. Zuid-AfrikaStellenbosch Academy of Sport was voor drie weken het verblijf van Joris.

Joris heeft drie weken hard gewerkt. Hij kijkt terug op drie mooie weken van trainingsarbeid. “Ik heb optimaal gebruik kunnen maken van deze trainingsstage,” aldus Joris. “Ik heb goede stappen kunnen zetten voor het aankomende seizoen.”

Wetenschap in Zuid-Afrika

Tijdens het trainen verliest een atleet veel vocht en zout. Het is heel belangrijk om te weten hoeveel vocht en zout er precies wordt verloren. Iedere dag werd daarom gemeten wat het vochtverlies precies was. Voor iedere atleet werd vastgesteld hoeveel water er gedronken moest worden om het tekort aan te vullen. Daarnaast werd het zoutverlies aangevuld met zouttabletten.

Doelstellingen

De trainingsstage was, voor Joris, vooral gericht op de eerste 10 meter en de laatste 30 meter. Zuid-Afrika“Op beiden heb ik veel vooruitgang geboekt.” Met regelmaat wordt d.m.v. testen gemeten hoe snel een atleet loopt op de laatste dertig meter. Dit wordt ook wel 30 meter vliegend genoemd. Verder is het belangrijk om zo ontspannen mogelijk te lopen. Vooral in de laatste meters is dit heel belangrijk. “Ik heb flinke stappen gezet in deze periode.”

Nu begint voor Joris een kort maar intensief indoor seizoen. Zaterdag 2 februari staat zijn eerste wedstrijd gepland. Nu moet blijken of al die trainingsuren zijn vruchten gaan afwerpen. “Ik voel me goed en ik ga met een goed gevoel het indoor seizoen in.” Deze wedstrijd vindt plaats in Frankrijk, Mondeville. Een week later zal Joris in Gent aan de start verschijnen. Het NK staat gepland op 16 februari aanstaande en vindt plaats in Apeldoorn.

EK indoor Glasgow

Het indoor seizoen is volledig gericht op het EK indoor in Glasgow. De limiet 60 meter sprint voor voor dit kampioenschap is gesteld op: 6.66 seconde. Het PR van Joris is op dit moment 6.70 seconde. Het EK is op 1,2 en 3 maart aanstaande.

Zuid-AfrikaZuid-AfrikaZuid-Afrika