Seizoen met ups en downs

Einde Seizoen

Het seizoen 2016/2017 loopt op zijn einde. Tijd om terug te blikken.

Indoor

Indoor ging in het begin niet zoals Joris gehoopt had. De tijden vielen tegen. “Dit is iets waar je rekening mee moet houden.” De trainingen gingen goed. De vorm kwam steeds meer terug. De vele trainingen wierpen haar vruchten af en een goede wedstrijd volgde. “Ik liep een pr van 6.80 seconde.” Met deze tijd op zak bereidde Joris zich voor op het NK Senioren. Naar deze wedstrijd had hij erg uitgekeken. Hier moest het gebeuren, maar een valse start gooide roet in het eten. Volgende halte het NK Junioren. Het zou voor Joris het laatste NK Junioren zijn en die wilde hij op zijn naam zetten, dat was hij aan zijn stand verplicht. Met groot gemak plaatste Joris zich voor de finale, die hij in een tijd van 6.85 seconde won. Een mooi einde van zijn juniorenperiode.

Outdoor

Het indoor seizoen is goed afgesloten. Niets stond het outdoor seizoen in de weg. “Ik voelde me scherp en fris,” vertelt Joris “Ik had fysiek nergens last van.” Doel dit seizoen, het EJK in Italië. Alle trainingen waren ter voorbereiding op deze wedstrijd. “Ik werd fysiek steeds sterker en technisch steeds beter.” Het mocht echter niet zo zijn. Een liesblessure zorgde dat hij trainingen niet optimaal kon doen. Wedstrijden werden gecanceld.  Door deze maatregelen namen de klachten af, dus ging hij toch een wedstrijd lopen. “Ik liep direct de limiet voor het EJK.” De druk was van de ketel, maar de liesblessure kwam terug. Een periode van rust volgde, zodat zijn tweede wedstrijd het NK Junioren was. Door een vervelende thuissituatie en het nog niet helemaal honderd procent zijn, viel Joris buiten de prijzen. “Ik baalde, maar ik kon niet anders dan doorgaan.”

“Hier moest het gebeuren”

EJK

Tijd om af te reizen naar Italië, waar Joris 100 meter ging lopen. De sfeer zat er goed in, maar hij was behoorlijk zenuwachtig. Tijdens de warm up voelde hij zich goed en het goede gevoel was er weer. De eerste race ging goed en hij plaatste zich voor de halve finale. Helaas kreeg hij opnieuw last van zijn lies en hield het toernooi voor hem op.

“Ondanks alle ups en downs dit seizoen kan ik toch zeggen dat ik tevreden ben.”