Marije van Dun

1Marijevandun - kopieVanaf het moment dat er gesproken werd over goede voeding heeft Joris diëtist Marije van Dun benaderd met de vraag of zij samen met hem naar zijn eetgewoontes en voedingspatroon wil kijken. Als eerste werd gekeken wat Joris lekker vindt en werd dit als uitgangspunt gebruikt om tot een evenwichtig eetpatroon te komen.

Met enige regelmaat spreekt Joris met Marije af om zo te blijven finetunen en op deze manier tot een goed, verantwoord maar vooral lekker eetpatroon te komen.

Marije aan het woord

(14 oktober 2014)

Als diëtist begeleid ik Joris bij het samenstellen van zijn voeding die past bij zijn dagelijkse behoefe, trainingsschema en wedstrijden. We zijn begonnen met het in kaart brengen wat hij dagelijks at. Vanuit dit inzicht zijn we gaan kijken wat zijn basisvoeding gaat worden.

Het is niet de bedoeling Joris een dieet te geven, maar een goede basis wat verder toegespitst kan worden op zijn sport en de daarbij behorende energiebehoefte.
Voeding kan de resultaten van de sportdoelen positief beïnvloeden. Zo kunnen de resultaten beter worden, is er een beter spierherstel, worden energievoorraden beter beheerst en is er sprake van minder lange vermoeidheid.