Robert Jongh

1robert_jongh_mscRobert Jongh is de vaste fysiotherapeut van Joris. Op het moment dat Joris een blessure heeft of denkt dat er iets niet goed zit, dan kan hij altijd direct bij Robert terecht. Ook voor een preventieve behandeling of advies kan Joris altijd bij Robert terecht. Als voormalig topsporter weet Robert als geen ander wat er in het hoofd van een atleet omgaat. Joris heeft hier heel veel profijt van.

Robert aan het woord

(3 juli 2014)

Als sportfysiotherapeut ben je vaak de spin in het web. Je bent mede verantwoordelijk voor de gezondheid van de sporter, maar moet ook multi-disciplinair kunnen samenwerken.
Samenwerking met onder andere trainer/coach, ouders (wanneer het gaat om jonge sporters), met de sportarts, sportorthopeed en de sportpsycholoog.
Aangezien de sportfysiotherapeut een centrale onafhankelijke rol inneemt, is deze vaak een vertrouwenspersoon van de sporter.

De sportfysiotherapeut heeft vaak intensief contact met de sporter en heeft daarom meer tijd om zaken te bespreken, vaak in tegenstelling tot artsen en medisch specialisten.

Het feit dat een (sport)fysiotherapeut ook te maken heeft met beroepsgeheim maakt het voor de sporter vertrouwd om zaken te bespreken. Zij durven dan vaker uit te komen voor het feit dat een blessure opspeelt.

Als sportfysiotherapeut behandel ik Joris in het geval van een blessure. Wanneer Joris aangeeft dat hij ergens last van heeft kan hij direct door mij gezien worden.

Ik werk nauw samen met de sportarts en een aantal sportorthopeden. Bij twijfel over de diagnose is aanvullende diagnostiek snel voor handen.

Naast sportfysiotherapeut ben ikzelf ook topsporter geweest, dus ik kan me heel goed inleven in de gedachtegang van Joris. Daarnaast heb ik de opleiding Trainer Coach B van de Atletiek Unie gevolgd. Dit maakt het voor mij eveneens mogelijk om te begrijpen wat er in het hoofd van een trainer omgaat.