Trainingstage in Brandenton (USA)

Trainingsstage in Brandenton (USA)

Om goed voorbereid het outdoor seizoen in te gaan is Joris op trainingsstage in Brandenton (USA) geweest. De nationale selectie verbleef van 3 april tot en met 29 april in het zonnige Florida.

Maar waarom Amerika? Op de eerste plaats is het weer er (bijna) altijd goed. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het goed trainen. Daarnaast is de IMG Academy één van de grootste en meest geavanceerde sportaccommodatie in de wereld. IMG biedt een all-inclusive  campus voor atleten. Al met al een perfecte locatie om je voor te bereiden op het intensieve outdoor seizoen.

4 x100 meter estafette

Joris maakt deel uit van het 4 x 100 meter mannen. Het team bestaat uit de volgende atleten: Christopher Garia, Churandy Martina, Taymir Burnet, Hensley Paulina, Solomon Bockarie en Joris. Op 11 en 12 mei aanstaande vindt in Yokohama (Japan) het WK Estafette plaats. De top 10 in Yokohama plaatst zich rechtstreeks voor het WK Atletiek in Doha. De top acht plaatst zich voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Een belangrijk toernooi voor het Nederlandse Estafetteteam mannen.

Het gehele estafetteteam was aanwezig in Brandenton, Dus er kon goed getraind worden. Donderdag 2 mei vertrekt het team naar Japan om zich daar verder voor te bereiden op het WK Estafette.