World Relays Yokohama

World Relays Yokohama

De World Relays Yokohama vonden op 11 en 12 mei 2019 plaats. Het Nederlandse mannen team 4 x 100 plaatste zich voor het WK atletiek in Doha (Quatar). Joris was, als vijfde man, reserve.

Chiba

World Relays YokohamaHet Nederlands team vertrok op 3 mei jl. richting Chiba (Japan). De Japanners verwelkomden de Nederlanders met een groot spandoek. Het Nederlandse team trok sowieso de aandacht van de Japanse media. En de Japanners zelf deden er alles aan om de Nederlanders zich thuis te laten voelen.

In Chiba acclimatiseerde het team en werden de laatste puntjes op de i gezet.

Kwalificatie

In Yokohama werd een tijd neergezet van 38,67 seconden. Met deze tijd wist het team zich net te kwalificeren voor het WK atletiek in Doha (Quatar).

Reserve

Als reserve ben je een volwaardig lid van het estafette team. Reserve zijn betekent dus niet dat je aan de kant zit te wachten totdat je aan de beurt bent.  Samen maak je een team sterk. Als reserve train je tot op het laatste moment mee met het team. Want op het moment dat het nodig mocht zijn, moet je er als reserve staan. Het is belangrijk om als team te weten dat er een reserve staat die zo kan instappen.

Jetlag

Trainingsstage in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Een wedstrijd in Japan. Vele vlieguren worden door Joris gemaakt. Hij doorkruist daarbij vele tijdzones. Als topsporter doe je er alles aan om fit en uitgerust te zijn. Wat doe je als topsporter om de gevolgen van een jetlag tot een minimum te beperken. Volgende week meer hierover.

Joris is met een heel goed gevoel teruggekeerd uit Japan. Met vol vertrouwen ziet hij het outdoor seizoen tegemoet. Waar hij zij eerste wedstrijd van het seizoen gaat lopen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Maar zodra dit bekend is zal hij dat via social media bekend maken.